Kurser

Delta i våra kurser som hjälper dig att fördjupa din tro och stärka dina relationer.

Hela Skriften är inspirerad av Gud, och det finns inget som kan mätas med den, när det gäller att undervisa oss om vad som är sant och lära oss att förstå vad som är orätt. Den korrigerar oss och hjälper oss att leva som Gud vill.

2 Timotheosbrevet 3:16

BIBELUNDERVISNING FÖR ALLA LIVETS OMRÅDEN

Vi tycker att det är viktigt att lära sig och utvecklas i alla delar av livet, och vi är övertygade om att Bibeln kan hjälpa oss med det. Därför erbjuder vi regelbundet tillfällen där du kan lära dig om en rad ämnen från tro till relationer.

LÄRANDE FÖR ALLA SITUATIONER

Vi strukturerar kurserna för att kunna möta behoven hos olika människor i olika skeden i livet. Oavsett om du är en överlåten kristen eller en person som inte tror, så vill vi kunna möta dig där du är och visa på bibliska principer som hjälper dig att växa. . Något som alla kurser har gemensamt är att vi använder Bibeln, som vi tror är aktuell och allmängiltig och möjlig att tillämpa på våra liv i dag.

Nedan kan du läsa mer om kurserna
Foundations-3

foundations - Lärjungaträning

Foundations är en kurs i trons grunder och en upptäckt i hur man kan börja vandra i ett nytt liv som Jesu efterföljare.

Du är välkommen att vara med om du är ny i tron på Jesus eller om du känner att behöver mer kunskap i trons grunder och vill ta nya steg tillsammans med Jesus.

Gör din anmälan till: 

[email protected]eller texta till: 072 900 7538

Introduktionskurs

Livet skall delas med andra. Gud har tänkt sig att livet ska upplevas tillsammans med andra. Bibeln kallar detta gemenskap.
Sann gemenskap är mer än att besöka gudstjänster. Det handlar om att uppleva livet tillsammans och inkluderar osjälvisk kärlek, öppna relationer, praktiskt tjänande, generöst givande, att visa empati, stödja varandra och dela erfarenheter med varandra.
Om du känner dig hemma i vår församling, ta dig gärna tid att lära känna oss bättre och bli mer involverad på ett djupare plan i församlingslivet.
Vi kommer att berätta om vår vision, teologi, värderingar och praxis inom New Life i Storstockholm. Du kommer att få träffa ledare från de olika församlingarna inom vårt nätverk och tillsammans med andra kommer vi att lyssna, diskutera, fika och äta lunch ihop samt be tillsammans. Välkommen!
NL-Alvik_people
bg-03-free-img.jpg

äktenskapskurs

Hur har ni det med äktenskapet? Har det blivit slentrian? Har ni svårt med kommunikation? Har passionen svalnat?
Gör något åt det! Investera i varandra och i er relation genom att gå vår äktenskapskurs.

En serie av sju lektioner, designad för att hjälpa par att investera i sin relation och bygga ett starkt äktenskap.

Bibliskt Perspektiv på ekonomi

Att lära sig om Guds principer och perspektiv på pengar är nyckeln som kan hjälpa oss att leva ett stressfritt liv, med fred och tillfredsställelse.
Kom och upptäck Guds hjärta och syfte med din ekonomi, och förstå hur du praktiskt kan tillämpa det i olika situationer och på flera områden i ditt liv.
Denna kurs kommer definitivt att påverka ditt hjärta och din plånbok. Har du skulder, svårt att hålla en budget, spenderar du mer än du tjänar eller litar du till det som du har sparat i banken, då är den här kursen definitivt något för dig.
Bibeln erbjuder förunderliga perspektiv och insikter som modell för hur du bör hantera din ekonomi. I den kan du även upptäcka hur ditt sätt att hantera din ekonomi även påverkar din relation med Gud.
money, profit, finance
Track on sand

Alpha kurs

Den här kursen utgår från grunderna i den kristna tron och passar dem som är nya i tron eller som behöver en starkare grund i sitt förhållande till Jesus.

Den här kursen är också bra för dig som vill veta mer om hur du kan lärljunga träna andra.

Vanliga Frågor

Det finns inga särskilda krav för våra kurser.

När kurserna är schemalagda uppdateras datumen på vår webbplats och facebook-sida.
Du skickas till en sida där du själv kan registrera dig på kursen. Du kan också registrera dig vid informationsdisken i New Life Alvik.

Du kan prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du kan även få info via vår webbplats / facebook-sida för ev. uppdateringar. För ytterligare frågor, vänligen maila oss på [email protected]

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få uppdateringar om kurser i New life.