Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

BÖN OCH FASTA

januari 2, 2023 @ 19:00 - januari 22, 2023 @ 20:00

Vi kommer att börja det nya året 2023 med bön och fasta för hela
församlingen. Vi kommer att ha bön varje kväll från måndag till lördag kl
1900-2000 i New Life Alvik. Låt oss söka Gud tillsammans för det nya året!

BE OCH FASTA

Fokus för vår bön- och fastetid är att närma oss Gud och be Gud att frigöra människor i hans kungarike genom frälsning och återupprättelse i och genom våra olika tjänster och platser i våra städer och i världen. Om vi ​​vill vinna de förlorade i vår omgivning, i vår nation och runt om i världen, måste vi utöva andlig krigföring genom fasta och bön. När du förnekar dig själv genom att ge upp mat och andra saker du verkligen tycker om, och fokuserar på Guds vilja genom bön, kommer han att börja öppna dörrar för evangelisation i våra liv och på platser vi befinner oss.

VARFÖR FASTA, VARFÖR BE?

I Matteus 6 gav Jesus oss specifika anvisningar om hur vi ska leva som ett Guds barn. Det mönstret tog upp tre specifika egenskaper hos en kristen: att ge, be och fasta. Jesus sa: ”när du ger”, ”när du ber”, ”när du fastar.” Han gjorde det klart att fasta, som att ge och be, var en normal del av det kristna livet.

VAD ÄR FASTA?

Biblisk fasta är att ge upp specifik mat och dryck. Typen och längden på den fastan du väljer är mellan dig och Gud och bör inte bestämmas av vad någon annan. Vi vill ge Gud vårt bästa och vårt första. Fasta, bön och att läsa Guds ord går hand i hand. Be också för Guds syfte och plan för att ditt liv ska uppenbaras när du fastar. Fasta och be om varje större beslut i ditt liv. Enkelt sagt, fasta är ett sätt att erövra det fysiska. När du avstår från att mata din kropp, matar du din ande och växer närmare Herren.

HUR FASTAR JAG?

Det finns faktiskt olika typer av fasta. Hitta den fasta eller kombinationen av fasta som passar dig bäst.

Full fasta: Drick endast vätska, särskilt vatten. I denna typ av fasta kan du också dricka 100 procent frukt- eller grönsaksjuice för att behålla din styrka. Du fastställer antalet dagar för din fasta i din bönestund.

Delvis fasta: Det finns många alternativ för delfasta. Nedan är bara några förslag som du kan välja mellan. Men kom ihåg att den typ av fasta du väljer är vad du och Herren är överens om.

Avstå från en typ av mat eller dryck som koffein, kaffe, läsk eller godis. Eller avstå från en måltid under dagen.
• Fasta under ett visst antal dagar.

Välj att fasta från 06:00 till 15:00 eller från soluppgång till solnedgång. När du gör den här typen av fasta, överväg ditt arbets- och sömnschema. Timmarna som du sover ska inte betraktas som en del av din faste-period, så tidsramen för denna typ av fasta kan variera.
Ge upp andra saker som du verkligen tycker om, som att titta på tv, sociala medier, sport osv.
Daniel fasta: Det vanligaste exemplet på en partiell fasta finns i Daniels bok, kapitel 10. Daniel fastan är att fasta från kött, godis, bröd och vilken dryck som helst, förutom vatten och för en viss tid (Daniel 10:2–3). Det enklaste sättet att tänka på denna fasta är att du äter grönsaker och frukt och att du bara dricker vatten.
Tanken med fastan är att avstå från något som är värdefullt för dig och att i stället ge dig själv åt bön och fasta till Gud.

OCH DET HÄR MED BÖN?1. BÖN BYGGER VÅR RELATION MED JESUS

Vi kallas först till bön eftersom det är ett sätt att bygga upp vår kärleksrelation med Jesus Kristus.

2. BÖN HJÄLPER OSS ATT HANTERA SVÅRIGHETER OCH FRESTELSER

Jesu böneliv visar oss vikten av att ägna tid åt att be, att ”komma i kontakt” med Gud. I Nya testamentet finner vi att Jesus bad dagligen till Gud Fadern, det var Hans livlina och sätt att förstå Fadern. När han stod inför svåra situationer var hans vana att söka Faderns vilja och vägledning. Om Jesus behövde det, hur mycket mer behöver inte vi det!?

3. BÖN HJÄLPER OSS ATT FÖRSTÅ GUDS HJÄRTA OCH VILJA

Detta motiv att be är sammanvävt i det förra. I Lukas 6 läser vi hur Jesus intensivt bad för att förstå vem han skulle välja bland skaran av människor till lärjungar som följde honom, de som vi idag kallar apostlarna.

4. BÖN ÄR FÖRBEREDELSE FÖR GUDS INGREPP

Bön är som att stå vakt och stå i gapet för människor, situationer, städer och nationer. När vi ber ut Guds bön och syfte för dessa, förbereder vi marken för Guds ingripande.

5. BÖN ÄR ETT VAPEN I VÅRT ANDLIGA KRIG

Enligt Efesierbrevet kapitel 6 utkämpar vi en andlig krigföring genom bön (i Jesu namn). Bön ger oss auktoritet över mörkrets makter i den osynliga världen. Jorden är som ett slagfält där strider utkämpas om individers liv och nationers och folks öden.

6. BÖN FÖRBEREDER VÅR VÄRLD FÖR VÄCKELSE

2 Krönikeboken 7:14 ”Om mitt folk, som är kallat efter mitt namn, ödmjukar sig och ber och söker mitt ansikte och vänder om från sina onda vägar, då ska jag höra från himlen och förlåta deras synd och bota deras land”.

7. BÖN ÄR ETT SÄTT ATT UPPHÖJA GUD

För få människor tar sig tid i sitt böneliv för att upphöja Gud för den han är. Bön är tid att fokusera på Guds egenskaper och hans karaktär. Det är tid att tacka honom för den han är och för vad han gör.

Details

Start:
januari 2, 2023 @ 19:00
End:
januari 22, 2023 @ 20:00

Venue

New Life Alvik
Missionsvägen 75 (Alvik)
Stockholm, Sweden
+ Google Map